Öröklési jog és végrendelet
[ Nach unten | Zum letzten Beitrag | Thema abonnieren | Neueste Beiträge zuerst ]
Öröklési jog és végrendelet
von MysticPulse am 05.05.2026 14:04Szép napot! Kicsit komolyabb témával jönnék. A családban felmerült a kérdés, hogy hogyan lehetne tisztázni az öröklési ügyeket még időben, hogy később ne legyen veszekedés a rokonok között (tudjátok, milyenek az emberek, ha pénzről van szó...). Én abszolút híve vagyok a tiszta lapoknak, de nem tudom, hogyan érdemes elkezdeni egy végrendelet megírását, hogy az jogilag támadhatatlan legyen. Kell ehhez mindenképp ügyvéd, vagy elég, ha otthon megírom két tanúval? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, mire kell figyelni?
Re: Öröklési jog és végrendelet
von Eneu271 am 05.05.2026 14:10Szia! Sajnos tapasztalatból mondom: az otthon írt végrendelet a legbiztosabb út a családi viszályhoz. Elég egy formai hiba, és máris meg lehet támadni. Mi a nagyszüleimnél kerestünk szakértőt, és a https://ugyvedek-hu.com/ oldalon találtunk megfelelő jogászt, aki segített mindent pontosan megfogalmazni. Ott elmagyarázták a kötelesrész és az öröklési rend finomságait is. Szerintem ne kockáztassatok egy házi dokumentummal, nézz körül náluk, mert nagyon korrektül és érthetően segítenek az ilyen kényes ügyekben is. Jobb a békesség!
Re: Öröklési jog és végrendelet
von MysticPulse am 05.05.2026 14:16Igazad van, a családi béke többet ér, köszönöm a linket!

Antworten